Viber törlése és deaktiválása minden, amit tudni érdemes!

Szerző: drDROID

Először is, fontos tisztáznunk, hogy mi a különbség a Viber törlése és a deaktiválása között.

A Viber törlésével az alkalmazás eltávolításra kerül a készülékünkről az összes üzenetünkkel és híváslistánkkal, azonban a fiókunk aktív marad, bármikor ismét használatba vehetjük.

A Viber deaktiválásával a felhasználói fiókunk kerül törlésre, ami azt jelenti, hogy a telefonszámunkhoz rendelt minden adatunk elveszik, a Viber ismételt használatához újra kell regisztrálnunk és ismét meg kell adnunk minden beállítást és profil információt.

Mit tegyünk, ha elveszett, vagy ellopták a telefonunkat?

Ebben az esetben fontos, hogy deaktiváljuk a fiókunkat, hiszen csak így lehetünk biztosak benne, hogy nem fognak visszaélni a Viber fiókunkkal. Fontos, hogy vissza kell szereznünk az eredeti telefonszámunkat a szolgáltatónktól, hiszen csak így van lehetőségünk hozzáférni ismét a fiókunkhoz, hogy deaktiváljuk azt.

Ez is érdekelhet: Viber letiltás beállítása részletes útmutató


Viber törlése

Android

  • Nyissuk meg a Beállítások / Alkalmazáskezelő menüpontot.
  • Keressük meg a Viber alkalmazás sorát, érintsük meg, majd az adatlapon válasszuk az Eltávolítás gombot.

iOS

  • Érintsük meg hosszan a Viber alkalmazás ikonját.
  • Az ikon jobb felső sarkában megjelenő X segítségével indítsuk el az alkalmazás eltávolítását.

Viber törlése számítógépről

  • Nyissuk meg a Windows Gépház / Rendszer ablakot.
  • Válasszuk az Alkalmazások és szolgáltatások menüpontot.
  • Keressük meg a listában a Viber-t, kattintsunk rá, majd a lenyíló menüben kattintsunk az Eltávolítás gombra.

Viber fiók deaktiválás

Viber törlése

Viber fiók deaktiválás

Android

  • Nyissuk meg a Viber alkalmazást, majd érintsük meg a bal felső sarokban a menü ikont.
  • A lenyíló menüből válasszuk a Beállítások menüpontot, majd az Adatvédelem lehetőséget.
  • Az adatvédelem oldal legaljára görgetve találjuk a Fiók deaktiválása sort. Érintsük meg.
  • A felugró ablakban válasszuk a Deaktiválás lehetőséget.

Viber deaktiválás után

A deaktiválás után a fiókunk megszüntetésre kerül, ami azt jelenti, hogy az összes felhasználói beállításunk elveszik. A Viber fiókunk deaktiválása után már nincs lehetőségünk a üzeneteink mentését visszaállítani, ugyanakkor bármikor újra regisztrálhatunk, de az egy teljesen új fiók lesz, a korábbi beállításaink nélkül.

Viber névjegy törlése

Viber névjegy törlése

Viber névjegy törlése

A Viberben a névjegyek törlése roppant egyszerű, azonban azt tartsunk szem előtt, hogy a Viber partner törlés  során a névjegyek a telefonunk névjegyzékéből is törlésre kerülnek.

  • Nyissuk meg a Viber alkalmazást,majd válasszuk a Névjegyek fület.
  • Keressük meg a Viber partner sorát, akit törölni szeretnénk.
  • Érintsük meg, majd az adatlapon a jobb felső sarokban válasszuk a menü ikont.
  • A lenyíló lehetőségek között érintsük meg a Törlés gombot, majd megerősítéshez ismét.

Viber üzenet törlése

A Viber egyik legegyedibb újdonsága, hogy nem csak a saját készülékünkön, de a címzettnél is ki tudjuk törölni az általunk küldött üzeneteket.

Ez is érdekelhet: Viber üzenetek mentése részletes útmutatással

Viber üzenet törlése

Viber üzenet törlése

A partnereink által küldött üzeneteket csak saját magunknál, míg az általunk küldött üzeneteket a partnereinknél is van lehetőségünk törölni.

Android

  • Nyissuk meg egy csevegést, majd érintsük meg hosszan a törölni kívánt üzenetet.
  • A felugró ablakban válasszuk a Törlés saját magamnál, vagy a Törlés mindenkinél lehetőséget.

iPhone

  • Nyissuk meg egy csevegést, majd érintsük meg hosszan a törölni kívánt üzenetet.
  • A felugró ablakban válasszuk a Törlés saját magamnál (Delete for myself), vagy a Törlés mindenkinél (Delete for everyone) lehetőséget.

PC

  • Nyissuk meg egy csevegést, majd kattintsunk jobb egérgombbal a törölni kívánt üzenetre.
  • Válasszunk a Törlés saját magamnál, vagy a Törlés mindenkinél lehetőségek közül.

Szólj hozzá Te is!

hozzászólás


Ezek is érdekelhetnek: