Viber letiltás beállítása részletes útmutató

Szerző: drDROID

Ahogy azt már a csevegőprogramok többségénél megszokhattuk, a Viber alkalmazás is lehetőséget nyújt arra, hogy letiltsuk a kéretlen, zaklató üzeneteket küldő felhasználókat.

Mi történik, ha letiltunk valakit Viber-en?

A letiltott felhasználó nem küldhet számunkra üzenetet privát csevegésben, azonban közös csoportokban továbbra is láthatjuk majd az üzeneteit.
A letiltott személy nem láthatja az online állapotunkat, nem hívhat meg csoportos beszélgetésekbe, nem láthatja a profilunkban tett módosításainkat.

Kapnak értesítést a letiltott személyek?

Természetesen nem. A letiltott felhasználók semmilyen módon nem kapnak tájékoztatást, az alkalmazás működésében sem fognak tapasztalni semmilyen változást. Továbbra is küldhetnek nekünk üzeneteket, azonban ezeket a letiltás feloldása után sem fogjuk megkapni.

Hogyan deríthetem ki, hogy valaki letiltott-e?


Ahogy fentebb is részleteztük, a letiltásról semmilyen információt nem fogunk kapni és semmilyen módon nem is tudjuk kideríteni, hogy blokkolt-e valaki. Kizárólag úgy tudhatjuk meg, ha személyesen rákérdezünk az illetőnél.

Viber letiltás lépésről lépésre

Az alábbiakban részletesen ismertetjük az alkalmazás mely felületein, hogyan tudunk a zaklató üzenetektől és felhasználóktól megszabadulni könnyedén.

Letiltás a közös csevegésben:

Viber letiltás közös csevegésben

Viber letiltás közös csevegésben

  • Nyissuk meg egy közös beszélgetést a letiltani kívánt partnerrel.
  • A csevegések felületén lapozzunk balra a menü megnyitásához.
  • Görgessünk lefelé és érintsük meg a Kontakt letiltása lehetőséget.
  • A letiltást azonnal fel is oldhatjuk, ha megérintjük a Kontakt letiltásának feloldása gombot.

Letiltás a névjegyek közül

Viber névjegy letiltása

Viber névjegy letiltása

  • Nyissuk meg a Viber alkalmazást, majd válasszuk a Névjegyek fület.
  • Keressük meg a blokkolni kívánt felhasználó névjegyét, majd érintsük meg.
  • A megjelenő felhasználói adatlapon érintsük meg a jobb felső sarokban a menü ikont és érintsük meg a Blokkolás sort.
  • A blokkolás feloldásához nyissuk le újra a menüt és válasszuk a Blokkolás feloldása lehetőséget.

Felhasználó blokkolása csoportos csevegésben

  • Az alkalmazás indítását követően válasszuk a Csevegések fület, majd válasszuk ki a csoportos beszélgetésünket, amelyben szerepel a blokkolandó felhasználó.
  • Lapozzunk balra a csevegés menüjének megjelenítéséhez, majd görgessünk lefelé a Résztvevők részig.
  • Érintsük meg a letiltani kívánt felhasználó nevét. Ekkor a megnyitott felhasználói adatlapon a fentebb részletezettekhez hasonlóan érintsük meg a jobb felső sarokban a menü ikont.
  • A lenyíló menüben válasszuk a Blokkolás opciót.

Blokkolási lista használata

A Viberben letiltott összes névjegyünket a Blokkolási lista menüben van lehetőségünk áttekinteni és szükség esetén újabb blokkolásokat rögzíteni, vagy korábbi blokkolásokat feloldani.

Viber blokkolási lista

Viber blokkolási lista használata

  • Nyissuk meg a Viber applikációt, majd érintsük meg a bal felső sarokban a menü ikont.
  • Válasszuk a Beállítások / Adatvédelem / Blokkolási lista menüpontot.
  • Az itt található névjegyek kerültek letiltásra.
  • Feloldáshoz érintsük meg a Blokkolás feloldása gombot a névjegy mellett.
  • Újabb névjegyek blokkolásához a jobb felső sarokban a + ikont választva további névjegyeket vehetünk fel a listára.

Szólj hozzá Te is!

hozzászólás


Ezek is érdekelhetnek: