Mit jelentenek a Viber elérhető és a Viber megtekintve státuszok?

Szerző: drDROID

Ahhoz, hogy a Viberben a hívásainkat és a beérkező üzeneteinket mindig megkapjuk, a Viber egy folyamatának folyamatosan futnia kell a telefonunkon. Erőforrás és energiatakarékossági szempontok miatt ez egy aprócska alkalmazás, amely nem terheli a telefonunkat fölöslegesen. Mivel a fő Viber alkalmazást bármikor bezárhatjuk, így lehetőség van nyomonkövetni mikor van megnyitva, illetve mikor zártuk be a csevegőprogramot. Ez abban az esetben hasznos, ha szeretnénk, hogy a csevegőpartnereink lássák, mikor voltunk utoljára aktívak a Viberen. Ezt az információt a csevegőablakok felső sávjában láthatjuk, ezek a Viber megtekintve, illetve Viber elérhető állapotok. Természetesen ezt az információt el is rejthetjük a partnereink elöl.

Ez is érdekelhet: Háttérben futó alkalmazások leállítása android telefonokon

Viber megtekintve állapot

A Viber csevegéseinkben a felső sávban a leggyakrabban megjelenő állapot a “Megtekintve: x perce”. Ez azt jelenti, hogy az ismerősünk telefonján a Viber x perccel ezelőtt volt megnyitva, jelenleg a háttérben fut.

Viber megtekintve állapot Viber elérhető állapot

Viber megtekintve állapot és Viber elérhető státusz

Viber elérhető állapot

Elérhető státusz abban az esetben jelenik meg a csevegőablakunkban, ha az aktuális csevegőpartnerünknél is éppen meg van nyitva a Viber. Természetesen ez igaz ránk is, Elérhető lesz a státuszunk, ha a telefonunkon meg van nyitva a Viber.

Viber elérhető állapot kikapcsolása

Természetesen arra is van lehetőségünk, hogy elrejtsük az online állapotunkat a partnereink elöl. Ehhez az alábbi útmutató lépéseit kell használnunk. Fontos, hogy amennyiben kikapcsoljuk az online állapotunk megosztását, akkor a partnereink online állapotát sem lesz lehetőségünk megnézni.

Viber elérhető állapot kikapcsolása

Viber elérhető állapot kikapcsolása

  • Nyissuk meg a Viber alkalmazást, majd érintsük meg a bal felső sarokban a menü ikont.
  • A lenyíló menüben válasszuk a Beállítások menüpontot.
  • A beállítások menüben pedig az Adatvédelem lehetőséget.
  • Itt deaktiváljuk Az ‘online’ állapot megosztása opciót.

Látta állapot elküldése

Ha aktiváljuk a Látta állapot elküldése opciót, a csevegőpartnereink értesülni fognak arról, hogy elolvastuk az üzenetüket. Ha megnyitunk egy csevegést és olvassuk az új üzeneteket, a partnernél a Látta üzenet fog megjelenni.


Szólj hozzá Te is!

hozzászólás


Ezek is érdekelhetnek: