Messenger fiók törlése, deaktiválása útmutató

Szerző: drDROID

Az első és legfontosabb dolog tisztáznunk a Messenger deaktiválása és törlése közötti különbséget. A Messenger fiókunk deaktiválása ideiglenes, visszavonható szüneteltetését jelenti a szolgáltatásnak, azon felhasználók számára, akik nem biztosak abban, hogy végérvényesen szeretnének-e megszabadulni a Messenger fiókjuktól. Míg a fiók törlése végleges, visszavonhatatlan, az összes adatunk törlésével.

Van lehetőségünk a Messenger fiók törlésére a Facebook fiók törlése nélkül?

Nincs rá lehetőség. A Messenger fiók törléséhez előbb a Facebook fiókunkat kell törölni.

Van lehetőségünk a Messenger fiók felfüggesztésére a Facebook fiók felfüggesztése nélkül?

Nincs rá lehetőség. A Messenger fiók felfüggesztéséhez először a Facebook fiókunkat kell felfüggesztenünk.

Mi történik, ha deaktiválom a fiókomat? Látható lesz a profilom továbbra is?

Hiába keresnek a nevünkre, a Facebook keresési találatok között nem fogunk megjelenni. A profilunk eltűnik az idővonalunkkal és minden tevékenységünkkel együtt. A deaktiválás némi időt vesz igénybe így ne várjuk, hogy azonnal láthatatlanná válunk.

Mi a helyzet a hozzászólásainkkal? Eltűnnek azok is?

Bár a profilunk eltűnik, a hozzászólásaink továbbra is fellelhetőek maradnak a Facebookon. Kizárólag a profilunk törlésével fognak eltűnni. A hozzászólásunk mellett a profilképünk eltűnik, és a nevünk nem lesz profilhoz kapcsolva, így nincs lehetőség rákattintani.

Mi történik azokkal a fotókkal, amelyeken megjelöltek?

A jelölés továbbra is aktív marad, azonban nem lesz kattintható link a nevünk alatt, amely a profilunkra mutatna.

Honnan tudhatom, hogy valaki felfüggesztette a profilját?

Ahogy fentebb írtuk, ha rákeresünk egy ismerősünk nevére és nem jelenik meg a találatok között, valamint a hozzászólásai mellett egyszerű szövegként jelenik meg a neve profilkép nélkül, akkor szinte biztos, hogy felfüggesztette a profilját.

Ez is érdekelhet: Facebook Messenger láthatóság kikapcsolása lépésről lépésre

Messenger elérhető állapot elrejtése

Amennyiben nem szeretnénk, ha üzenetekkel zaklatnának az ismerőseink, remek megoldás az elérhető állapotunk elrejtése.

Messenger elérhető állapot elrejtése
Messenger elérhető állapot elrejtése
  • Nyissuk meg a Messenger alkalmazást.
  • Érintsük meg a bal felső sarokban a profilképünket a menü megnyitásához.
  • A Profil részben érintsük meg az Elérhető állapot sort, majd a következő oldalon állítsuk a kapcsolót KI állásba.

Messenger értesítések némítása

Amennyiben csak egy kis nyugalomra vágyunk, érdemes lehet megfontolnunk a felfüggesztés helyett az értesítések némítását is az alábbiak szerint.

Messenger értesítések némítása
Messenger értesítések némítása
  • Nyissuk meg a Messenger alkalmazást a telefonunkon.
  • Érintsük meg a bal felső sarokban a profilképünket a menü megnyitásához.
  • Görgessünk lefelé, majd a Beállítások részben érintsük meg az Értesítések és hangok menüpontot.
  • Érintsük meg a bekapcsolva felirat mellett a kapcsolót az értesítések kikapcsolásához.
  • A felugró ablakban válasszuk ki, mennyi ideig szeretnénk némítani a Messenger értesítéseit.

Messenger fiók deaktiválása lépésről lépésre

Ahogy fentebb is írtuk, a Messenger deaktiválásához először a Facebook fiókunkat kell deaktiválnunk.


Facebook fiók deaktiválása lépésről lépésre

Facebook fiók felfüggesztése
Facebook fiók felfüggesztése
  • Nyissuk meg a Messenger alkalmazást a telefonunkon.
  • Érintsük meg a bal felső sarokban a profilképünket a beállítások menü megnyitásához.
  • A Beállítások menüben válasszuk a Fiók részben a Fiókbeállítások lehetőséget.
  • Görgessünk lefelé, majd válasszuk A fiók tulajdonosi szerepköre és kezelése menüpontot.
  • Az új ablakban érintsük meg a Felfüggesztés és törlés sort.
  • A következő oldalon a lap alján érintsük meg a Továbblépés a Facebook-fiók felfüggesztésére és törlésére linket.
Facebook fiók deaktiválása
Facebook fiók deaktiválása
  • Válasszuk a Fiók felfüggesztése lehetőséget, majd érintsük meg az alsó sávban a Tovább a fiók felfüggesztéséhez gombot.
  • Biztonsági okokból, itt szükséges megadnunk a Facebook fiókunkhoz tartozó jelszavunkat.
  • Válaszoljuk a feltett kérdésekre, majd érintsük meg az oldal legalján a Felfüggesztés gombot.
  • Ekkor a Facebook fiókunk felfüggesztésre került, folytathatjuk a Messenger fiókunk felfüggesztésével.

Messenger fiók deaktiválása

Miután felfüggesztettük a Facebook fiókunkat, folytathatjuk az alábbiakkal.

Messenger felfüggesztése
Messenger felfüggesztése
  • Nyissuk meg a Messenger alkalmazást a telefonunkon.
  • Érintsük meg a bal felső sarokban a profilképünket a menü megnyitásához.
  • Görgessünk le a menü legaljára, majd válasszuk a Jogi tájékoztatás és szabályzatok menü pontot.
  • Érintsük meg az Inaktiválás sort.
  • Adjuk meg a jelszavunkat, majd érintsük meg a Folytatás sort.
  • Erősítsük meg a fiók felfüggesztését az Inaktiválás gombbal.

Messenger fiók törlése

Törlés előtt feltétlenül töltsük le a személyes adatainkat az alábbiak szerint.

Személyes adataink letöltése

  • Nyissuk meg a Messenger alkalmazást a telefonunkon.
  • Érintsük meg a bal felső sarokban a profilképünket a beállítások menü megnyitásához.
  • A Beállítások menüben válasszuk a Fiók részben a Fiókbeállítások lehetőséget.
  • Válasszuk a Saját információ letöltése menüpontot.
  • Jelöljünk ki minden elérhető adatot, majd a lap alján érintsük meg a Fájl létrehozása gombot.
  • Töltsük le az így elkészült biztonsági mentésünket.

Facebook fiók törlése lépésről lépésre

Ahogy fentebb is említettük, a Messenger fiókunk törléséhez a Facebook fiókunk törlésére van szükség. Tehát nincs lehetőségünk kizárólag a Messenger fiókunkat törölni. Ez alól persze kivétel, ha a Messenger fiókunkat a telefonszámunkhoz regisztráltuk, FB fiók nélkül.

  • Nyissuk meg a Messenger alkalmazást a telefonunkon.
  • Érintsük meg a bal felső sarokban a profilképünket a beállítások menü megnyitásához.
  • A Beállítások menüben válasszuk a Fiók részben a Fiókbeállítások lehetőséget.
  • Görgessünk lefelé, majd válasszuk A fiók tulajdonosi szerepköre és kezelése menüpontot.
  • Az új ablakban érintsük meg a Felfüggesztés és törlés sort.
  • A következő oldalon a lap alján érintsük meg a Továbblépés a Facebook-fiók felfüggesztésére és törlésére linket.
  • Válasszuk a Fiók törlése lehetőséget, majd a Tovább a fiók törléséhez gombot a lap alján.
  • Érintsük meg a Fiók törlése gombot, majd adjuk meg a jelszavunkat a szándékunk megerősítéséhez.

Szólj hozzá Te is!

hozzászólás


Ezek is érdekelhetnek: